Найчастіше в першому триместрі, коли організм ще не зазнав серйозних змін, а живіт ще не почав округлятися, питання про зміну гардероба не стоїть так гостро. У цей період можна обійтися своїми звичайними речами, але в якийсь момент улюблені джинси стануть тісними, а гарна святкова сукня вже не так добре сидить.

Це перші сигнали того, що пора вирушати на шопінг в спеціалізовані магазини, де можна підібрати одяг для вагітних, розроблений спеціально для майбутніх мам, і враховує особливості жіночої фігури в цей чудовий період.

Особливості одягу для вагітних

Типовий стереотипний образ вагітної жінки - мішкуваті сукні, спідниці і балахони, широкі батальні штани і светри без розміру. Не занадто привабливо, чи не так? Адже вагітність - це тимчасовий стан, що не позбавляє дівчину жіночності і бажання виглядати стильно і привабливо.

Сучасні виробники здатні запропонувати гарний, модний і трендоий одяг для вагітних, не змушуючи їх жертвувати комфортом.

Отже, в чому ж різниця між спеціальним одягом для майбутніх мам, і звичайним?

Фасон

Перша, і головна відмінність. Будь-який предмет гардероба для вагітних має спеціальне «місце» для животу. Яскравим прикладом є штани і джинси для вагітних - основна їх тканина розташовується під животом, а сам живіт ховається під зручними еластичними вставками різної висоти. Завдяки таким вставкам суттєво послаблюється тиск на живіт, і майбутня матуся відчуває себе комфортно навіть сидячи.

Матеріали

Під час створення одягу для вагітних повинні використовуватися тільки якісні тканини з високим вмістом натуральних волокон. Під час вагітності багато дівчат страждають сухістю і лущенням шкіри - штучні тканини, які не пропускають повітря і не дають шкірі дихати, можуть тільки посилити цю проблему. Тканини на основі бавовни, льону і віскози більш делікатні, приємні до тіла, не викликають алергічних та інших негативних реакцій шкіри.

Багатофункціональність

Оскільки практично будь-який предмет одягу для вагітних має дуже короткий життєвий цикл (приблизно 6 місяців), сучасні виробники створюють більш складні і варіативні вироби. Наприклад, джемпер для вагітних, як правило, має додатковий секрет годування, який робить його корисним і після появи малюка.