Не існує суворих правил і чітких термінів, коли майбутнім мамам потрібно купувати спеціальний одяг - найчастіше, тут все дуже індивідуально. Кожен організм має свої особливості розвитку - комусь потрібні спеціальні штани вже на третьому місяці, а хтось задовольняється звичайними сукнями вільного фасону до останнього триместру.

Найбільш вдалий час для планування таких покупок - це момент, коли звичний одяг стає тісним в області живота і бюста. В середньому це п'ятий-шостий місяць вагітності - на цьому терміні груди вже відчутно збільшуються, а живіт набуває виразні округлі риси.

З білизною справа йде трохи інакше. Спеціальні бюстгальтери для вагітних актуальні вже на 8-9 тижні, оскільки молочні залози збільшуються в розмірі і стають дуже чутливими.

Поради щодо вибору

Розміри

Оскільки дуже складно передбачити, як зміниться тіло вже через місяць, краще не купувати одяг «на виріст», інакше до терміну, до якого відбувалася покупка, ви ризикуєте отримати дуже тісні джинси, або надто велике плаття. Оптимальною буде покупка одягу на розмір більше вашого нинішнього - так ви захистите себе від непотрібних витрат на речі, які будуть не затребувані.

Стиль і фасони

Не варто змінювати своїм стилістичним звичкам і перевагам, особливо на догоду різним стереотипам і забобонам. Якщо ваше улюблене повсякденне комбо - це зухвалі рвані джинси і топ з провокаційним принтом, не потрібно міняти свій гардероб на користь скромних монотонних суконь і класичних брюк.

Приблизний список

Щоб захистити себе від непотрібних надбань (а відповідно - витрат), перед шопінгом краще скласти список того, що вам може знадобитися в першу чергу. Це може бути щось на зразок продуманого капсульного гардероба, в рамках якого всі речі будуть однакового корисні, і будуть мати максимальну кількість комбінацій одне з одним.

Вибір і покупка одягу для вагітних - це не примха, а очевидна необхідність, яка забезпечує не тільки фізичний комфорт, але також дарує позитивні емоції, особливо необхідні в цей чудовий і хвилюючий період!